Uusimmat kommentit

19.08 | 08:00

Se on päivän reissu eli 200€ on silloin kokonaishinta.

18.08 | 18:37

Tervehdys. Paljonko maksais koko kropan käsittely Taivalkoskelle 🤔 Ruoan tarjoaisin ja ulkosaunan. Terveisin Tuula Pitkänen

Jaa tämä sivu

Toimipaikka muuttui Joulun alla 2022

Ma 19.12. nostelimme tavarat ja huonekalut sekä hoitopöydän ja tuolit auton kyytiin ja ajelimme Pihtiputaalle, Alvajärvelle. Muutto kesti tasan yhden päivän. Aika Haaapajärvellä on sikäli päätttynyt, että teen sinne päin lähinnä kotikäyntejä kuten muillekin paikkakunnille tilausten mukaan. Uusi toimipaikka löytyy Alvajärven kylän pinnasta osoitteeessa kokkoranta 9 as 8.

Selänlaittokurssi

Tammikuussa 2022 järjestän Selänlaittokurssi 29-30.1. Kumisevan hoitotiloissa Haapajärvellä.

Kahden päivän kurssi on hinnaltaan 200€ ja sinne ilmoittaudutaan soittamalla, sähköpostilla tai yksityisviestillä selänlaittajasivulle. Ilmoittautuminen on pätevä, kun maksusta vähintään puolet on maksettu tilille Fi24 3939 0063 4425 45.

Mahdollisen peruutuksen sattuessa rahoja ei palauteta, mutta korvaan rahat työnä sovittuna aikana.

Kurssilla käydään läpi selkärangan nikamia useaan kertaan ja pyritään näyttämään keinoja hoitaa ongelmakohtia. 

Kurssille tullessa on hyvä olla hierojan tai muun hoitajan koulutus.

Kumisevassa 10. 10. 2020

Varausjärjestelmään on tänään merkitty pieni hinnankorotus Selänlaittoon, Selkähoitoon, Olkapäiden ja hartioiden käsittelyyn ja selän hierontaan. Uudet hinnat ovat mainitussa järjestyksessä 85€, 75€, 55€ ja 55€ 
Nykytilanteessa hintojen päivittäminen viiden euron korotuksella on kohtuullista. Minä pidän tapanani ratkoa ongelmia hoidon kestosta murehtimatta ja siksi olenkin usein hoitanut jotain vaivaa puoli tuntiia tai tunninkin pidempään kuin on tilattu, mutta sillä veloituksella, mikä on aikaa tilatessa ilmoitettu.

Tervetuloa hoidattamaan selkää tai hierontaan.

Kumisevan Koulu

Kumisevan Koulu

Haapajärven toimipaikan sijaintitiedot löytyvät nyt myös karttasivustolta, jonne pääsee valikon kohdasta 'kartta'. 

Ajanvarausjärjestelmässä on nyt jo varattavana hoitoaikoja perjantaista 14.2. lähtien. 
Teen Kumisevassa myös perinteistä klassista hierontaa. Varattavana on 45 minuutin hieronta ja 60 minuutin hieronta. Hieronta-ajan voi varata etusivulta löytyvästä varauslinkistä. 
Myöhemmin varattavaksi tulee myös jalkapohjien vyöhyketerapia, joka tuli tutuksi Alavieskassa .70 -luvulla, kun toimintaa aloittelin. Vyöhyketerapiasta kävin -80 -luvulla Frantsilan yrttitilalla yhden kurssinkin. Opettajana toimi aiheesta hyvän kirjan kirjoittanut Raimo Peltonen, liikunnanopettaja, joka muistaakseni opetti Tampereella tai jossain muualla Sairaanhoito-oppilaitoksessa.
Vastaanotto Hyvinkäällä on päättynyt tämän helmikuun 11. päivänä. 
Kaikki hoitokeikat ovat edelleen tervetulleita. 

Lauantaina 7.9.2019 olen mukana Kinnulassa Karkausmäen Kammarin Hyvinvointitapahtumassa. Olen tekemässä näytetöitä ja varattavissa käsittelemään selkiä. 
Voin myös vastailla kysymyksiin, mikäli aika riittää. 

Lisätietoja Karkausmäestä tämän linkin kautta:

Lahjakortit

Hyvinvointi ja terveys ovat niitä, mitä toivomme läheisillemme ja itsellemme. 

Tällä sivulla on olemassa verkkokauppa, josta voi ostaa lahjaksi mm selkäkäsittelyn. 

Äitienpäivän kunniaksi lahjakortti on voimassa tämän vuoden loppuun. 

Hoitokierros jatkuu

Etusivulla on ollut varattavissa nimikkeellä 'Selänlaittopäivä' palvelu, jossa yhteen paikkaan jollain paikkakunnalla saapuu useampi asiakas hoidettavaksi ja minä tulen itse paikalle matkapöydän kanssa tai sitten hoidan ihmiset siellä tiloissa olevalla pöydällä. Tätä palvelua on kyllä paljon käytettykin, koska minä olen aina liikkunut monilla paikkakunnilla työn merkeissä ja hoitanut ihmisiä Leviltä Helsinkiin asti.

Jatkossa kuitenkin on syytä huomioida, että on oikeasti mahdollista päästä käsittelyyn vähän kauempanakin näiltä seuduilta, missä tällä hetkellä olen kiinteissä pisteissä töissä. Selänlaittopäivän varaaminen onnistuu kuitenkin parhaiten soittamalla minulle tai sitten facebook-viestillä tai sähköpostilla ( olavi.kiljo at gmail.com ). Nuo varaussivun kuvan hinnat eivät ole lopullisesti sitovia, mutta niistä saa viitteitä kustannnuksista. Tällä tarkoitan lähinnä sitä, että lyhyen matkan päässä voin tehdä vaikka kaksi hoitoa, kun kauemmaksi mentäessä on työtäkin oltava enemmän.

Rentoutusharjoitteluun ja voimailuun liittyvä kurssitus on myös mahdollista tilata minulle soittamalla tai viestejä lähettämällä. Niiden suhteen hinnoittelu on sovittava tapaus kerrallaan.

Vastaanottotoiminta jatkuu Riihimäellä

Sunnuntaista 25.11. lähtien olen varattavissa Lempivaaran Matkailukeskuksessa Riihimäellä aina silloin, kun olen paikkakunnalla. Ajanvaraukseen pääsee etusivulta ja karttasivusto opastaa perille.

Lempivaara on luonnonkaunis paikka, josta löytyy monenlaista palvelua yksittäisille matkaajille, reissumiehille ja myös suuremmille ryhmille. Majoituspalvelut ja erilaisten tilaisuuksien järjestäminen kuuluvat toimintaan. Asuntovaunuilla ja -autoilla voi poiketa Lempivaarassa joko vain lyhyen aikaa tai tarvittaessa lunastaa sieltä kausipaikan. 

Yhteistyö Hieronta Elegian kanssa osoitteessa Donnerinkatu 5 Hyvinkäällä jatkuu. Ajanvaraus sinne etusivulta tai osoitteesta

Muutokset toimipisteissä ja yhteistyökuvioissa

Hyvinkään kiinteä toimipiste Hämeenkatu 53 poistuu käytöstä marraskuun aikana. Vuokrasopimus on sanottu irti 1.11. alkaen. Vastaanotto Hyvinkäällä tapahtuu jatkossa Hieronta Elegiassa osoitteessa Donnerinkatu 5. Linkki Hieronta Elegian varausjärjestelmäään löytyy näiden sivujen etusivulta. Lisätietoa asiasta löytyy Hieronta Elegian kotisivuilta www.hierontaelegia.fi ja heidän facebook-sivultaan. 

Muualla maassa toiminta jatkuu sopimusten mukaan kotikäynteinä ja vierailuina  eri hoitajien toimipisteissä. 

Seuraava hoitokierros alkaa 18.10. Pihtiputaalta. Se jatkuu Kiuruvedelle, Haapajärvelle ja Oulaisiin. Matkan kestäessä reitti voi muuttua ja muitakin paikkakuntia voi tulla mukaan. 

Nähdään siellä ja laitetaan selkä kuntoon. 

Old School Harjoitukset

Kuluvan vuoden tammikuussa aloin tutkia 'Vanhan Liiton' voimailun kuntouttavia aspekteja saatuani vinkin menetelmistä, joilla vanhaan aikaan moni erityisen vahva mies oli fysiikkansa rakentanut. Heidän aikanaan ei kuntoa haettu kaurapuuroa ja ruisleipää vahvemmilla lisukkeilla, mutta tulokset olivat silti huippuluokkaa ja miehet elivät terveenä usein vanhoiksi asti. 

Havaitsin pian, miten luusto ja nivelet alkoivat vahvistua ja lihaksiin palasi nuoremmilta ikävuosilta tuttu tunnelma. Muutamia kuukausia menetelmiä itsekseni testattuani päätin alkaa opettaa asioita voimailun kuntouttavista aspekteista muillekin ja pääsin todistamaan, että muillakin ihmisillä vaivat lievittyivät näillä kyseisillä harjoitteilla. Näistä asioista on materiaalia lisää FB ssä sivulla Selänlaittaja Olavi Kiljo.

Minuun voi ja luultavasti kannattaa ottaa yhteyttä myös halutessaan harjoitella turvallisesti ja tehokkaasti sekä edistää omaa kuntoutumista. Tulen aina ohjaamaan harjoittelussa sovittuun paikkaan. Harjoittelun avuksi tulevat tarvittaessa selkäkäsittelyt ja mahdollisesti niihin liittyvät oheisharjoitteet, joita olen itse testaillut vuosikausia.

Ohjelman tekeminen ei maksa, mutta ohjauksesta veloitan tapauksesta riippuen joko 30€/tunti+ALV tai enemmän. Pelkkää ohjelmaa ilman ohjausta en tietenkään lähde tekemään, sillä sen toteuttaminen ei varmaan onnistu yksinään, jos ei ole kuntoutuminen siihenkään asti kovin menestyksellistä ollut.

Hoitokierrokset

Suoritan vierailuja eri paikkakunnilla hierojien ja muiden hoitajien tiloissa pyynnöstä käsittelemässä ihmisiä ja samalla myös kotikäyntejä erikseen sovittuina aikoina. Toimialue on käytännössä koko Suomi ja mahdollisuuksien rajoissa myös esim Viro ja Ruotsi.

Korvauksista on sovittava kussakin tapauksessa erikseen. Hinnoittelu lähtee liikkeelle hinnaston mukaisista summista ja useamman sadan kilometrin päähän mentäessä jotain matkakuluja tulee hintoihin lisäksi.

Tarkempia tietoja saa aina joko soitamalla kuvassa näkyvään numeroon tai sitten lähettämällä sähköpostilla kysymyksen osoitteeseen olavi.kiljo at gmail.com

Selänlaittokurssin Kurssiohjelma

Toukokuun kurssista poiketen painotan tällä kertaa varsin paljon itsehoidollisia aspekteja. Hoitotyö on tunnetusti aika tavalla voimille käypää ja sen kanssa ollaan aika yksinäisellä polulla, vaikka kaikkiaan sitä aina tehdään ihmisten parissa.
Vanha sanonta sopii tähänkin eli ymmärrämme, että vahinko ei tule kello kaulassa. Luonnonlait koskevat meitä kaikkia eikä totuutta pääse pakoon. Kurssiohjelman saat ladattavassa muodossa näkyvillä olevasta linkistä.                                   

Selänlaittokurssin Kurssiohjelma _2-3.12.2017

Yksityiskohtaisempi kuvaus Kurssin sisällöstä.

Kurssi-info

Selänlaittokurssi

Joulukuun alussa on aika järjestää Selänlaittokurssi Hyvinkään toimipisteessä. Alustavasti tarjolla on kaksi eri viikonloppua. La-Su 2. ja 3. 12. on ensisijainen vaihtoehto ja toinen sopiva päivämäärä loytyy joulukuun puolivälistä La-Su 16. ja 17. 12. 

Jos kysyntää on tarpeeksi, voin järjestää kurssin molempina viikonloppuina, mutta alustavasti lähdemme pitämään vain yhtä kurssia.

Kurssilaisilla tulee olla hoitoalan peruskoulutus tai vastaavasti opinnot suoritettu tai käynnissä Jäsenkorjauksen puolella. Hyvä pohja tähän kurssiin on esim Koulutettu Hieroja, Fysioterapeutti tai Sairaanhoitaja/Lähihoitaja. 

Ilmoittautuminen suoritetaan sähköpostilla tai puhelimella.

olavi.kiljo(at)gmail.com

0400 664432

Ilmoittautuminen on pätevä, kun tililleni on maksettu ilmoittautumismaksu 50€(Viestiin on laitettava 'Maksu Hieronnasta'). Tätä maksua ei palauteta, mikäli varauksen tehnyt henkilö ei olekaan tulossa kurssille, mutta sitä suoritusta vastaan saa kyllä minulta tunnin mittaisen selkähoidon/Hieronnan täällä Hyvinkään toimipisteessa erikseen sovittavana ajankohtana. Kurssiin kuuluu myös hierontakäsittely jokaiselle osallistujalle.

Tilitiedot maksun tekemistä varten annan, kun asiassa otetaan yhteyttä varauksen tekemistä varten.

Kurssimaksun voi suorittaa myös kerralla. Se on 200€. Jos pääsee tulemaan vain yhtenä päivänä, maksu on 100€. Kurssimaksussa on mukana ALV.

Kurssin ohjelman julkaisen lähempänä kurssiajankohtaa. Tämä ohjelma saattaa poiketa hieman edellisestä, mutta käsillä olevat selkäongelmathan eivät ole tänä aikana yhtään muuttuneet, joten opittavaa on paljon.

Hierontauutisia

Koulutettu Hieroja Janne Heikkilä aloittaa toiminnan osoitteessa Hämeenkatu 53 heinäkuun alussa eli 1.7. alkaen. Janne on vuokrannut oman työhuoneeni takana olevan huonetilan ja on välittömästi muuton jälkeen valmiina ottamaan vastaan uudet ja aiemmat asiakkaat. 

Tässä linkki Jannen kotisivuille, josta löytyy esittely. Osoitetiedot ovat samat kuin minulla. Linkki aukeaa uuteen ikkunaan.  

http://www.hierontatmc.fi

Selänlaittokurssin Ohjelma

Tässä on 27-28.5. pidettävän Selänlaittokurssin ohjelma.
Sen voi tästä ladata itselleen tarkasteltavaksi ja tulostaa, jos aihe kiinnostaa. Tärkeää asiaa kurssin asioista ja toimintatavoista.

Selänlaiton Hoitotekniikoiden Opettaminen

Selkähoidossa käyttämiäni menetelmiä voi nyt tulla opettelemaan Hyvinkäälle viikonloppuna 27-28.5. Kyseessä on yksi tai kaksipäiväinen kurssi, jossa lähdetään  tarkastelemaan, mitä tapahtuu esimerkiksi tässä videossa

https://youtu.be/wNNYfJodoSU

Nämä otteet olivat käytössä siinä vaiheessa, kun Selänlaittajan Menetelmiä oli julkaistu eli vuonna 1994.

Jokaisella osallistujalla on syytä olla virallinen koulutus hoitoalalla, joka tarkoittaa esim koulutetun hierojan tutkintoa. 

Majoittuminen hoitohuoneen takana olevassa tilassa on mahdollista, jos retkeilymajahenkinen yöpyminen onnistuu. Oma makuualusta ja peitto/ makuupussi täytyy olla mukana. Myös oma matkapöytä on kurssilla tarpeen. 

Mukaan mahtuu 6 hoitajaa. Ulkopuolisia ihmisiä ei näihin tilanteisiin tule mukaan, joten asioita käsitellään parina

Kurssin hinta on 100€ päivä. 

Ilmoittautuminen on pätevä, kun kurssimaksu on maksettu. Maksatustiedot saa sähköpostilla alustavan ilmoittautumisen suoritettuaan. 

olavi.kiljo(at)gmail.com

Selänlaiton Lahjakortti

Alla olevasta linkistä pääset näkemään lahjakorttipohjan.
Kortti tilataan minulta ja se maksetaan käteisellä.
Taustalla oleva kuva on ilmakuva Alvajärven Sahasta joskus vuonna 1968 Pihtiputaalla. .

Tarjoan vuokrattavaksi toimitilaa hierojalle, jäsenkorjaajalle, fysioterapeutille tai vaikkapa kosmetologille. Kulkuyhteydet ja näkyvyys ovat hyvät, koska olemme pääkadun varrella ja itse vuokrattavana oleva huone on tilava ja ilmava. Se on samassa tasossa omien tilojeni kanssa. Ovi sinne menee omasta odotushuoneestani, joka voi hyvin toimia muidenkin tekijöiden odotustilana.

Parkkipaikkoja on sopivasti kadun varrella eikä aikarajoituksia ole.

Yhteydenotot minulle suoraan puhelimella tai sähköpostilla

Vuokra on työpäivien määrästä riippuen 100 - 250€ kuukaudessa.

0400 664432

olavi.kiljo(at)gmail.com

Maaliskuun hoidot kruunaa tapaaminen Perinteisten Jäsenkorjaajien kutsumana vieraana Kannuksessa 24 - 26.3. Huhtikuussa 2014 alkanut yhteistyö Perinteisten Jäsenkorjaajien kanssa saa siis pienen tauon jälkeen nyt jatkoa. Luvassa on monta mielenkiintoista tapaamista taitavien ihmisten kanssa. Kiitän nöyrimmin jo etukäteen tästä mahdollisuudesta ja luottamuksesta.

Samalla suoritan pienen kierroksen Pohjanmaalla ja olen varattavissa käsittelemään ihmisiä myös niillä paikkakunnilla, joilla oma työni alkunsa sai.